Maatwerk overkappingen

Spankappen (spantenten) worden steeds vaker toegepast bij vele vormen van overkappingen. Voorbeelden hiervan fietsenstallingen (fietsenrek overkapping), droogloophallen, podiumoverkappingen (festival overkapping), terrasoverkappingen en luifels.  Met name door de duurzaamheid, moderne uitstraling en vele ontwerp mogelijkheden kiest men steeds vaker voor deze oplossing.

De spankappen van Polyned

Onze spantenten worden vervaardigd van een gecoat hoogwaardig textielweefsel dat met behulp van speciale 3D-software wordt vormgegeven tot een spankap. Bij plaatsing onder voorspanning ontstaat het object. Deze objecten zijn vrijwel altijd uniek.

Voor deze lichtgewicht constructies zoeken onze ingenieurs naar een zo optimaal mogelijke balans tussen materiaaleigenschappen, kosten en ontwerpmogelijkheden. Uitgangspunt bij de vormgeving is een zo licht mogelijk (fragiel) ontwerp, dat echter volledig moet voldoen aan gestelde eisen van wind- en sneeuwbelasting.

Nieuwste projecten

Op maat gemaakt

Vele vormen zijn mogelijk. Het ontwerp van de draagconstructie en overdracht van krachten spelen hierbij een belangrijke rol. Onze ontwerpafdeling  kan met behulp van hoogwaardige software (CAD en ontwerpsoftware) basisvormen aanpassen op alle criteria welke voor een specifieke situatie van toepassing zijn. Samen met onze klant komen we zo tot een idee of concept dat verder uitgewerkt kan worden tot een definitief ontwerp.

Materiaal dat past bij uw wensen

Er is een ruime keuze aan materialen beschikbaar voor spankappen. Ook kan klantspecifiek materiaal worden ontwikkeld/aangepast. Polyned werkt ondermeer met gerenommeerde producten als Serge Ferrari, Verseidag, Mehler, Sattler, Sioen en Heytex.

De materiaalkeuze is uiteindelijk afhankelijk van het ontwerp en de toekomstige locatie van de spankap (zon-, wind- en sneeuwcondities). Samen bepalen zij de uitgangspunten voor o.a. de benodigde sterkte en UV-bestendigheid. Polyned werkt veel met PVC-gecoate polyesterweefsels, waarvan de levensduur minimaal 15 jaar bedraagt, mits het op de juiste wijze wordt verwerkt.

Ongeachte welke variant u kiest, Polyned staat garant voor de duurzaamheid en hoge kwaliteit van haar producten. Vanaf de tekentafel tot en met de montage, Polyned heeft alle kennis in eigen huis.

Wat wilt u overkappen?

Wilt u een vakkundig advies en een offerte op maat, of gewoon even van gedachten wisselen, aarzelt u dan niet en neem contact met ons op!

De voordelen op een rij

  • Op maat gemaakt

  • Gecoat hoogwaardig textielweefsel

  • Voor alle weersomstandigheden

  • Duurzaam

  • Zeer lange levensduur

  • Ontwerp, realisatie & plaatsing door één partij

Drooglopen

De toonaangevende partijen binnen hun marktgebied, Poly-Ned en Beijersbergen, hebben hun krachten gebundeld. Het resultaat is een uniek en flexibel droogloop concept; doorlopen.nl.

Wij adviseren u graag

Wilt u een vakkundig advies en een offerte op maat, of gewoon even van gedachten wisselen, aarzelt u dan niet en neem contact met ons op!