Spankappen

Wat is een spankap? Een spankap is een object dat wordt vervaardigd van een gecoat hoogwaardig textielweefsel dat met behulp van speciale 3D-software wordt vormgegeven tot een spankap, droogloop, podiumoverkapping of luifel. Bij plaatsing onder voorspanning ontstaat het object. Deze objecten zijn vrijwel altijd uniek.
Voor deze lichtgewicht constructies zoeken onze ingenieurs naar een zo optimaal mogelijke balans tussen materiaaleigenschappen, kosten en ontwerpmogelijkheden. Uitgangspunt bij de vormgeving is een zo licht mogelijk (fragiel) ontwerp, dat echter volledig moet voldoen aan gestelde eisen van wind- en sneeuwbelasting.

Vele vormen zijn mogelijk. Het ontwerp van de draagconstructie en overdracht van krachten spelen hierbij een belangrijke rol. Onze 
ontwerpafdeling  kan met behulp van hoogwaardige software (CAD en ontwerpsoftware) basisvormen aanpassen op alle criteria welke voor een specifieke situatie van toepassing zijn. Samen met onze klant komen we zo tot een idee of concept dat verder uitgewerkt kan worden tot een definitief ontwerp.
Er is een ruime keuze aan materialen beschikbaar voor spankappen. Ook kan klantspecifiek materiaal worden ontwikkeld/aangepast. Poly-Ned werkt ondermeer met gerenommeerde producten als Ferrari, Verseidag, Mehler en Heytex.

De materiaalkeuze is uiteindelijk afhankelijk van het ontwerp en de toekomstige locatie van de spankap (zon-, wind- en sneeuwcondities). Samen bepalen zij de uitgangspunten voor o.a. de benodigde sterkte en UV-bestendigheid. Poly-Ned werkt veel met PVC-gecoate polyesterweefsels, waarvan de levensduur minimaal 15 jaar bedraagt, mits het op de juiste wijze wordt verwerkt.

Ongeachte welke variant u kiest, Poly-Ned staat garant voor de duurzaamheid en hoge kwaliteit van haar producten. Vanaf de tekentafel tot en met de montage, Poly-Ned heeft alle kennis in eigen huis.

Wilt u een vakkundig advies en een offerte op maat, of gewoon even van gedachten wisselen, aarzelt u dan niet en neem contact met ons op!

Drooglopen

De toonaangevende partijen binnen hun marktgebied, Poly-Ned en Beijersbergen, hebben hun krachten gebundeld. Het resultaat is een uniek en flexibel droogloop concept. Klik hier en bekijk de website van drooglopen.nl

Projecten