Een luchthal van Polyned helpt sportend Vlaardingen door de winter

“Onze luchthal is een waardevolle tijdelijke oplossing voor het bewegingsonderwijs en de sport in de Westwijk in Vlaardingen” – Mascha Verloop, gemeente Vlaardingen

Op 29 oktober is de luchthal van de gemeente Vlaardingen op het terrein van SC Twist in gebruik genomen. Met de komst van de luchthal is een groot capaciteitsprobleem in de Westwijk in Vlaardingen opgelost. De gemeente heeft een wettelijke taak om bewegingsonderwijs aan te bieden. Maar, twee oude sporthallen in Westwijk Vlaardingen zijn onveilig verklaard. Inmiddels is nog maar één nieuwe hal gerealiseerd en zo moest er dus een oplossing komen voor het ontstane capaciteitsprobleem. Daarnaast hebben de sporters van SC Twist een ‘horrorseizoen’ achter de rug: door het tekort aan accommodatie moest er veel in andere gemeenten worden gespeeld.

De tweede sporthal is in aanbouw en naar verwachting eind 2023 gereed. De nieuwe blaashal biedt de komende twee winters op deze locatie uitkomst aan Het College Vos voor het bewegingsonderwijs en door de korf- en handballers van SC Twist. Na 2023 wordt de blaashal op huidige locatie gedemonteerd en elders in Vlaardingen opgezet.
Waarom een luchthal van Polyned? “Doorslaggevend om voor Polyned te kiezen was de berekening, deze voldeed aan de gestelde eisen. Bovendien hadden we in het voortraject een erg prettig contact met Edwin Molenaar van Polyned”, vertelt Mascha. “Het open karakter van deze Nederlandse producent maakte communiceren met het Polyned team erg prettig”.

De samenwerking tussen de gemeente en Polyned, SC Twist en Het College Vos is goed verlopen. Voor SC Twist gaat een langgekoesterde wens in vervulling. Alle activiteiten kunnen weer plaatsvinden op één locatie. Dit geeft meer rust, en meer verbondenheid. Ook meer inkomsten vanuit de kantine zijn een bijkomend voordeel. Een groot aantal leden heeft zich ingezet voor de luchthal: tijdens het voortraject en tijdens de opbouw. Ook medewerkers van de gemeente Vlaardingen hebben enthousiast meegeholpen met de opbouw. Het bewegingsonderwijs vanuit Het College Vos heeft op deze manier ook een mooi tijdelijk onderkomen gekregen, en dichtbij school. Samen met de sporters zal een optimaal bezettingsrooster worden opgesteld.

De eerste reacties zijn positief en erg lovend. De hal ziet er mooi uit en de omwonenden vinden het ook een goede tijdelijke oplossing voor het capaciteitsprobleem in de wijk.
Kortom, de blaashal is een mooie toevoeging voor de stad Vlaardingen voor nu en de komende jaren.

Voor meer informatie over onze luchthallen klik op luchthallen.