Façade permanente textielgevel HistogeneX te Antwerpen

Opzoek naar een Façade, permanente textielgevel, voor uw bedrijf.

Bel Poly-Ned en bespreek de mogelijkheden.

hieronder treft u één van de vele projecten van ons aan;

HistogeneX te Antwerpen

Voor de Belgische opdrachtgever HistogeneX heeft Poly-Ned, voor een nieuw te bouwen laboratorium, een façade gespannen van permanent geveltextiel van Serge Ferrari type FT 381 metal beaten.

klik hier voor een artikel in de gazet van Antwerpen.

Binnen een kilometer vanaf het huidige laboratorium, bevindt zich het nieuwe laboratorium in Antwerpen en telt in totaal 4 bouwlagen.

Het is een opvallend nieuw gebouw, in bovenaanzicht heeft het gebouw een driehoekige vorm, waarbij de 3 wanden een radius hebben.

Het geveltextiel dat is gekozen heeft een zilverkleur en geeft een modern en strak uiterlijk. De textiel façade is aan twee gevels voor drie bouwlagen gespannen met een hoogte van 9.95 mtr. en ongeveer 80 cm vrij van de gevel.
Doormiddel van het aanbrengen van een stalen subframe, ook geleverd en geplaatst door Poly-Ned, is er een ruimtelijk beeld ontstaan vanuit het gebouw.
Door de open structuur van het geveltextiel is er wel doorzicht naar buiten, maar wordt het zicht naar binnen beperkt. De façade functioneert als een zonwering en voorkomt schittering op beeldschermen van computers.

zie ook onze andere gevel projecten zoals bijvoorbeeld;

RERF Leeds
De Recycling en Energy Recovery Facility in Leeds/UK is gebouwd om recyclebaar afval uit het restafval te selecteren en hieruit energie te winnen. Hierdoor zal de hoeveelheid afval die uiteindelijk naar de stortplaatsen wordt gestuurd aanzienlijk verminderen.
Poly-Ned vervaardigde de ruim 40 gevelschermen voor het hoofdgebouw, dat maar liefst een hoogte van 42 mtr heeft. Deze schermen werden uitgevoerd in 2 typen materialen, te weten Ferrotex – een composiet van PVC en metaaldraad- en een PVC-gecoat polyesterweefsel. De Locker Group in Warrington/UK gaf hiertoe opdracht, en verzorgde de montage. Poly-Ned adviseerde bij de keuze van juiste materialen voor de montage.

Wie denkt aan een gevel of dak, denkt al snel aan harde materialen zoals baksteen, beton, metaal of kunststof beplating, natuursteen en glas. Er is echter veel meer mogelijk op dit gebied. Een nieuwe trend is het plaatsen van een vliesgevel of textielgevel: een tweede huid of façade van hoogwaardig, gecoat kunststof en metaal gaasdoek en gaasweefsel of kabelweefsel.

Ook daken kunnen van weefsels worden gemaakt. En luchtkussendak bestaat uit een dubbele laag folie of gecoat weefsel. Deze worden aan elkaar gelast zodat een opblaasbaar kussen ontstaat. De lucht in het luchtkussendak zorgt niet alleen voor een goede isolatie, maar de gebruikte foliematerialen zijn vaak transparant of lichtdoorlatend zodat er een aangenaam, licht binnenklimaat ontstaat.

De flexibele materialen die Poly-Ned inzet voor de vliesgevels, maken deze ook nog eens uitermate geschikt voor gevelrenovatie. Doordat een vliesgevel geen dragende constructie hoeft te zijn (anders dan zijn eigen gewicht en de windkracht), is deze vaak eenvoudig te plaatsen. Een snelle plaatsing wordt ook mogelijk gemaakt doordat de materialen een groot oppervlak kunnen hebben, waardoor in één keer een groot deel van de gevel gerealiseerd kan worden.