Samenwerken met Polyned? 5 redenen waarom.

Polyned is actief in ”textiel-architectuur”: functioneel en esthetisch vormgeven met behulp van textiel- en metaalweefsel, eventueel voorzien van functionele en esthetische coatings en/of bedrukking. Denk hierbij aan spankappen en membraan gevels.

Reden 1: Gehele keten, van A tot Z, in eigen beheer.

Wanneer je bij ons komt met een idee of met een ontwerp, begint bij ons het proces. Wij hebben ervaren ontwerpers die de ideeën kunnen omzetten in technisch haalbare concepten.

Na het maken van het ontwerp, kijken onze engineers naar de technische haalbaarheid en wordt de productie bij onze eigen fabriek in Steenwijk gestart. Vervolgens gaat het complete eindproduct op transport en kan dit wereldwijd worden verscheept. Ons montageteam komt ter plaatste om het project te realiseren. Na oplevering blijven wij betrokken om service te verlenen en onderhoud te verrichten.

Reden 2: Ruim 2500m2 zeilmakerij

Uniek van ons bedrijf is dat wij ruim 2500m2 zeilmakerij hebben. Dit is voor Nederlandse begrippen “groot” te noemen. Hierdoor kunnen wij in hoog tempo werken en zowel kleine als grote projecten efficiënt realiseren.

Reden 3: Polyned, al tientallen jaren actief

Polyned, dat oorspronkelijk in de jaren 70 is begonnen als familiebedrijf, is uitgegroeid tot een van de grootste spelers op het gebied van textiel-architectuur. De jarenlange ervaring laten het onderscheid zien in de projecten.

Reden 4: Gespecialiseerd in het werken met diverse materialen

Doordat Polyned al jaren actief is in deze branche, is de verwerking van verschillende producten mogelijk. Hierbij kun je denken aan:

  • PVC
  • PTFE
  • PU
  • ETFE
  • Onbrandbare materialen

De door ons gebruikte materialen zijn licht van gewicht, recylebaar, oersterk en geven veel architectonische mogelijkheden. Heeft u specifieke wensen of eisen? Dan zijn de mogelijkheden vaak onbeperkt.

Reden 5: Kosten efficiënt bouwen

Membraan is een volwaardig bouwmateriaal met tientallen jaren garantie. Je realiseert hiermee dus een permanente gevel of overkapping. In vergelijking met traditionele bouwmaterialen is membraan een stuk goedkoper. Ook zijn de eisen aan de achter constructie of fundering minder zwaar waardoor ook daar een besparing gerealiseerd kan worden.

Meer informatie?

Graag kijken wij samen met jou naar de technische haalbaarheid! Neem contact op met  0521- 320240 of mail naar office@polyned.nl