Marktleider in textielarchitectuur Poly-Ned en Beijersbergen BV, bureau voor Ontwerp-Bouwmanagement-Projectadvies, hebben de handen ineengeslagen en introduceren een vernieuwend concept voor drooglopen, onder de naam drooglopen.nl. 

Partijen signaleerden een trend in bouw en architectuur waarbij een toenemende vraag is naar drooglopen. Een droogloop biedt niet alleen bescherming tegen neerslag, maar ook tegen UV licht. Bijkomend voordeel is dat een droogloop een accent kan aanbrengen in een buitenruimte of juist een richting aan kan geven. Dit laatste zien we bij de droogloop die partijen realiseerden bij het Bravis ziekenhuis in Bergen op Zoom.

De door partijen ontwikkelde droogloop heeft een aantal voordelen. Zo heeft deze een hoge architectonische waarde en is deze modulair uit te breiden in lengte en breedte. De droogloop onderscheidt zich van andere drooglopen, met traditionele materialen als glas of polycarbonaat, door de vormvrijheid. De droogloop is voorzien van een translucent en UW-werend membraan en kenmerkt zich door ranke stalen draagarmen. Het staal en membraan kunnen in elke gewenste kleur uitgevoerd worden. In het membraan is een verloopstructuur toegepast, waardoor de krachtenafdracht op het staal zo laag mogelijk is en het minimalistische design tot stand kon komen. Doordat de constructie op zichzelf staat en de spanvoorzieningen in de staanders geïntegreerd worden, zijn geen ontsierende stalen spankabels nodig. Dit draagt bij aan de budgetvriendelijkheid.

Partijen verwachten een grote internationale afzetmarkt voor de modulaire drooglopen, gezien de vele toepassingsmogelijkheden.

Beijersbergen BV is verantwoordelijk voor het ontwerp van de drooglopen. Beijersbergen BV is een bijzonder betrokken bureau voor ontwerp, projectadvies en bouwmanagement, met vestigingen in Amsterdam en Woerden.

Poly-Ned is al bijna 50 jaar toonaangevend binnen de textielarchitectuur. Dit bedrijf met nuchtere can-do mentaliteit en flexibiliteit wordt gedreven door het maken van mooie én praktische constructies. Poly-Ned maakt naast drooglopen ook spankappen, gevelbekleding, spanplafonds en luchthallen van technische textielen. Productie montage en nazorg zijn in eigen hand. 

Meer informatie is te lezen op https://www.drooglopen.nl

Noot voor de redactie/ niet voor publicatie.

Voor meer informatie of interviews kunt u contact opnemen met Poly-Ned, Sabrina Barmentloo, 06-83535243, sbarmentloo@polyned.nl.