Polyned podiumoverkapping openluchttheater

Openluchttheater De Doolhof in Tegelen had de wens voor een demonteerbare overkapping over het podium. Het theater wilde namelijk het programma uitbreiden met kleinere muziek- of theatergezelschappen en ook hen een (beschut) podium bieden. Grote gezelschappen nemen vaak hun eigen overkapping mee, indien de weersomstandigheden dit noodzakelijk maken.

In nauw overleg met het bestuur werd een wensenlijstje samengesteld waaraan de overkapping zou moeten voldoen. De locatie van het theater is prachtig o.a. door de omlijsting van monumentale bomen. Polyned is erin geslaagd de sfeer van het theater te behouden. Het unieke ontwerp van de overkapping doet recht aan zijn omgeving. Op verzoek van het bestuur liet Polyned bijvoorbeeld de achterzijde van de spantent niet laag maar juist hoog eindigen! Zo blijft de karakteristieke achtergrond van het podium in het zicht. Ook de gebogen lijn in de vorm van de al aanwezige tribuneoverkapping komt terug in het ontwerp van deze kleinere overkapping. De gelijke lijnen zorgen voor een rustig en niet storend beeld.

Het podium van 12 bij 8 meter is overkapt met 240 m2 membraan doek.  Ontwerp, engineering en complete levering zijn uitgevoerd door Polyned. Voor de komst van grotere bands of voorstellingen  kan de overkapping worden gedemonteerd.

In juni 2022 is de overkapping geplaatst. Mooi aan het begin van het openlucht – theaterseizoen.

 

Voor meer informatie over onze overkappingen klik op spankappen.