Schoolplein overkapping bij Jordan College in Zeist

Bij het Jordan college in Zeist heeft Polyned een speciale overkapping op het schoolplein geplaatst. Specifiek ontworpen voor het schoolplein van ca. 30 x 35 meter.

“Stel, we zouden er weer eentje plaatsen dan zou ik Polyned zo weer vragen.”

Speciaal ontworpen schoolplein overkapping

Sinds 2021 siert een architectonisch hoogstandje de binnenplaats van onze school: een speciaal voor ons terrein ontworpen overkapping van Polyned. 26 palen van 7 meter moesten de grond in, dat was wel een uitdaging met een besloten plein dat omgeven is door klaslokalen.

De directe aanleiding voor plaatsing was Covid-19. We wilden meer goed geventileerde droge pauzeruimte voor onze leerlingen. Dat deze overkapping ook bescherming biedt tegen zon en regen is een bijkomend voordeel. We hebben de start van het nieuwe schoolseizoen er al onder gevierd want een feestelijk gevoel krijg je wel onder zo’n overkapping! Ook het eerste schoolfeest heeft er gelukkig al onder kunnen plaats vinden. Verder verwachten we dat leerlingen er in het voorjaar en daarna vaak zullen zitten, lekker in de schaduw en beschermd tegen hitte en zon.

Uit verschillende offertes hebben wij voor Polyned gekozen. De architectonische kenmerken gaven daarin de doorslag naast hun professionaliteit en ervaring. Je merkt meteen dat deze mensen weten waar ze het over hebben en dat geeft vertrouwen. Polyned hebben wij ervaren als een degelijke en prettige partij om mee samen te werken. Het proces van aankoop tot oplevering is uitstekend verlopen evenals de nazorg. Qua kwaliteit, uitstraling en deskundigheid kunnen wij Polyned zeker aanbevelen. Als je ziet wat er nu staat kan dit alle stormen van de komende jaren waarschijnlijk goed doorstaan: het staat als een huis. Stel, we zouden er weer eentje plaatsen dan zou ik Polyned zo weer vragen.

Richard van Oostenbrugge, teamleider Jordan-Montessori Lyceum in Zeist.

Oude beelden van het schoolplein zonder de overkapping. Het mooie besloten binnenplein had al een leuke basis om op voort te bouwen. De randen worden door de studenten veel gebruikt als bankjes, deze moesten zeker onder de overkapping vallen. Daarnaast moesten ook de houten banken hun plaats behouden onder de overkapping.

Afmeting overkapping, gespannen membraan, is 23 x 25 mtr, hoogste punt 9,3mtr.

Voor meer informatie over de mogelijkheden van onze overkappingen: klik op spankappen.