Beschutting voor reizigers en passanten

NS Station Castricum
Aan beide kanten van het station hebben we luifels gerealiseerd. Deze luifels bieden straks beschutting aan reizigers en passanten. En zo wordt ook een overdekte ontvangstruimte gecreëerd.

Wat maakt dit project zo bijzonder?
Het gespannen doek van Polyned wordt in een staalconstructie opgespannen. De uitdaging is dat de luifel erg vlak is uitgevoerd en daarom uniek. De hellinghoek is gemiddeld maar 5 graden (normaal is dit een hoek van 15-20 graden). Om deze bijzonder kleine hellinghoek te kunnen realiseren hebben we een uniek ontwerp gemaakt waarbij we met behulp van gespannen rvs-kabels aan de bovenzijde het doekmateriaal van de overkapping ‘helpen’ dragen. Totale oppervlakte bedraagt 450 m2!
Station Castricum is donderdag 20 mei 2021 officieel geopend! Het station heeft een complete metamorfose ondergaan. Het nieuwe station past perfect in de mooie natuurlijke omgeving.

De grote luifels (300 m2) bij de entrees aan dorps- en duinzijde doen denken aan zee en strand èn zijn uiteraard stormvast. Door het licht- doorlatende doek wordt er bespaard op energie en maakt het duurzaam.

In Nederland is dit nog niet eerder zo gedaan!