Tennisvereniging Breukelen

Poly-Ned levert luchthallen die voorzien zijn van een kabelnet aan de buitenzijde: de zogenaamde nethallen.
TV Breukelen heeft 3 tennisbanen met een dergelijke nethal laten overkappen en heeft inmiddels kennis gemaakt met een aantal voordelen van dit type hal.
Het kabelnet vangt namelijk de krachten op die door het luchtdruksysteem op de halhuid worden veroorzaakt.
Hierdoor kan het dakvlak in een lichtere kwaliteit PVC worden uitgevoerd, waardoor deze daglichtdoorlatend is, en overdag geen kunstlicht aan hoeft (verlaging energiekosten).
Bovendien zorgt de lichtdoorlatendheid voor extra opwarming in de hal, gunstige bijkomstigheid in de wintermaanden…….
Poly-Ned heeft daarnaast ook de isolatielaag van de luchthallen vernieuwd, waardoor deze een verhoogde isolatiecapaciteit heeft.
Een ander voordeel van de nethal is een goede akoestiek.
Tussen de kabels van het net ontstaat namelijk een zg eierdoos-effect. Nagalm wordt hierdoor gereduceerd en een betere akoestiek gegarandeerd.
Een derde voordeel is dat het kabelnet een betere bescherming biedt bij storm of vandalisme. Een gladde hal heeft een onbeschermd oppervlak dat eenvoudiger kan beschadigen of inscheuren. Het zg torsie-effect dat bij grotere luchthallen tijdens storm kan ontstaan, wordt door een kabelnetconstructie tot 0 gereduceerd. Een gladde hal zal door dit torsie-effect inscheuren.

Een luchthal, ook wel ballonhal, blaashal of opblaashal genoemd, biedt een perfecte oplossing wanneer het onmogelijk is activiteiten in de openlucht te laten plaatsvinden. Een dergelijke Poly-luchthal of drukhal kan op nagenoeg elke ondergrond neergezet worden.

Een luchthal of ballonhal is snel te plaatsen en even snel weer te demonteren. Het is een spant- en kolomvrije ruimte die ook geconditioneerd kan worden. De luchthal of opblaashal is uitermate geschikt voor activiteiten die niet het gehele jaar in de buitenlucht kunnen worden beoefend, zoals zwemmen, fietsen, schaatsen, voetballen, enzovoort. Een blaashal kan dienen als tijdelijke sporthal of kan worden gebruikt voor bijvoorbeeld uitzonderlijke opslag van goederen. Voorbeelden zijn het overdekken van tennisbanen, zwembaden, voetbalvelden, ijsbanen, enzovoort. Ook zijn er legio industriële overkappingstoepassingen denkbaar.

Poly-Ned levert een standaard programma voor verschillende toepassingen. Luchthallen kunnen echter ook per unieke situatie conform uw wensen worden vormgegeven. Hebt u interesse? Neem dan contact met ons op voor een uitgebreide toelichting van onze mogelijkheden voor uw opblaashal op maat. Poly-Ned maakte al voor honderden opdrachtgevers werkelijkheid van door hun gedroomde ”luchtkastelen”.

Poly-Ned biedt verschillende soorten ballonhallen: Tennishallen,Voetbalhallen, Sporthallen en Multifunctionele & Industriehallen.

Informeer ook naar de actuele verhuurmogelijkheden.