Kantoorgebouw De Resident in Den Haag akoestische verbetering

Kantoorgebouw De Resident in Den Haag akoestische verbetering

In dit gebouw zijn 2 ministeries gehuisvest, namelijk Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW)
In het stijlvolle atrium van dit gebouw werd de aanwezig staalconstructie door Poly-Ned bekleed met een akoestiek verbeterend Batyline AW.

Ook voor plafonds bent u dus bij Poly-Ned aan het juiste adres, zoals het plafond boven Caldic Collectie op landgoed Voorlinden.

De Caldic Collectie is een particuliere kunstverzameling die bestaat uit nationale en internationale moderne en hedendaagse beeldende kunst. Na 40 jaar deze verzameling bijeen te hebben gebracht, is het idee opgevat een museum te bouwen om zo de collectie voor het publiek toegankelijk te maken. Voor de realisatie van de plannen heeft de Caldic
Collectie B.V in 2011 het landgoed Voorlinden aangekocht om deze locatie te gebruiken voor het realiseren van onze plannen. Dit 40 hectare tellende landgoed biedt de mogelijkheid om de kwaliteit van natuur en cultuur op een bijzondere plek te verenigen en hiermee wordt verwacht de bezoeker een aangenaam verblijf te kunnen bieden tijdens een bezoek
aan het museum.

Dit museum, van circa 6.900m2 bruto vloeroppervlak, behelst twee bouwlagen; een kelder voor de technische installaties en een begane grondvloer voor alle hierboven genoemde functies, eveneens wordt er een aantal tussenvloeren gerealiseerd. Daarnaast wordt er een losstaand energiegebouw gerealiseerd. De Caldic Collectie werkt inmiddels geruime tijd aan het ontwerp van dit museum in samenwerking met architectenbureau Kraaijvanger te Rotterdam, Pieters Bouwtechniek uit Delft en Arup als installatieadviseur.

Poly-Ned is gevraagd het velum in het museum aan te brengen inclusief ophangconstructie.
Een velum is een semi transparant plafondscherm dat opgehangen wordt in de toonzalen onder het glazen dak, om het juiste lichtbeeld in de expositieruimtes te verkrijgen.
Het velum bestaat uit een geweven doek (zichtzijde) en een akoestische doek.
Het extrusieprofiel is speciaal voor dit project door Poly-Ned ontwikkeld. Net als het ophangsysteem, met daarin inbegrepen de voorzieningen voor elektra en verlichting.

Klik hier voor meer informatie.