De ervaringen van hockeyclub Pinoké Amsterdam met hun luchthal én Polyned

2-velds luchthal voor hockeyclub Pinoké Amsterdam

Pinoké heeft nu twee winterseizoenen hun eigen Pinoké Elfi Dome gebruikt. Vanaf november 2021 staat een luchthal op eigen terrein. De vereniging is blij dat de kinderen en de volwassenen hier kunnen sporten. Lekker dichtbij en op een vertrouwde plek. Geen kilometers moeten rijden, en tijden in de auto zitten omdat meerdere kinderen in verschillende hallen trainen.

De hal heeft al voor de tweede keer een kampioenschap opgeleverd: de dames zijn voor de derde keer kampioen en de heren voor de eerste keer. Dat is natuurlijk een prachtig resultaat. De hal draagt daar zeker aan bij. Meer trainingsuren kunnen maken doordat je de hal gedurende de dag tot je beschikking hebt. Dat zie je terug in de prestaties.

Met een eigen locatie kun je ook extra activiteiten ontplooien, goed voor de clubkas maar zeker voor de saamhorigheid van de vereniging. Voorheen zagen de leden alleen hun eigen  teamleden in het winterseizoen. Ook ben je als vereniging ‘baas in eigen huis’. Je maakt je eigen trainings- en wedstrijdschema’s voor alle teams, en loze uren overdag worden zoveel mogelijk benut, ook door verhuur. Deze verhuurinkomsten zijn welkom voor een rendabele exploitatie.  Tips voor andere verenigingen: “Ga slim je thermostaat beheersen. De temperatuur kan bijvoorbeeld 20 minuten voor einde van de training alvast naar beneden. Door slim om te gaan met de thermostaat kun je heel goed de energiekosten in de hand houden.”

Het op- en afbouwen van een luchthal is geen hogere wiskunde, een goede voorbereiding is ook hier het halve werk. Vooraf wordt met Polyned het schema doorgesproken, welke werkzaamheden kunnen vooraf door de vereniging zelf worden uitgevoerd. Dit scheelt tijd en mankracht op de op- en afbouwdagen zelf. Onder leiding van Polyned verlopen deze dagen vlekkeloos. Er wordt duidelijk gecommuniceerd, zodat iedereen weet waar zijn/haar taak ligt. De vereniging zorgt en verzorgt de vrijwilligers. Lekkere koffie, een goede maaltijd en na afloop een biertje met een bitterbal! Met de kreet ‘jongens, het is vandaag gratis fitness’ houden ze de sfeer erin.

“En het is fantastisch dat de hockeyclubs en de hockeywereld in Nederland dit als oplossing hebben. Het is ooit begonnen als noodidee en inmiddels is het ingedaald in Nederland en dan te bedenken dat er zoveel van in Nederland staan. Ik vind het een stunt.” (Maarten van der Lee – projectmanager op- en afbouw Elfi Dome- aan het woord)

Voor meer informatie over onze luchthallen klik op luchthallen.