Facelift voor tribune van Circuit Zandvoort

De tribune van het formule 1 circuit in Zandvoort mag weer gezien worden. De onderzijde van het dak is voorzien van een in het oog springend beprint doek van een technisch textielweefsel. Dankzij het nieuwe textieldoek en de print ,voorzien door Printable, is de onderzijde van het dak aan het oog onttrokken en is een geweldige positie gecreerd voor een sponsorboodschap. Tevens zijn door APR Projects de spanten van het oude dak gesaneerd.

PolyNed heeft gekozen voor een pvc gecoat doek van fabrikant Sattler Pro-tex. Het basismateriaal van hoge kwaliteit is voorzien van een speciale laklaag die digitaal printen mogelijk maakt. Op het beprinte doekmateriaal heeft Circuit Zandvoort 10 jaar garantie gekregen.

De print op het doek is aangebracht door Printable.

Het dak en haar spanten zijn door APR Projects hoogwaardig afgelakt middels Garantie Exqua d’Or Hoogglans lak. Tevens is het tribune dak rondom voorzien van een nieuwe dakrand in de kleuren rood-wit-blauw van de Nederlandse vlag, dit voor het meegeven van een echte Nederlandse tint.

Op zoek naar verfraaiing

Vlak voor de kerst 2019 werd Poly-Ned benaderd door de architect die Circuit Zandvoort renoveert voor de Formule 1 race in mei 2020. De circuit directie zat in haar maag met de minder fraaie onderzijde van de tribune. Deze zou veelvuldig in beeld komen bij de aanstaande F1 race. Concreet was de vraag of Poly-Ned vóór april de onderzijde van de tribune een facelift kon geven. Deze uitdaging hebben we uiteraard opgepakt.

Samenwerking

Circuit Zandvoort wenste snel te schakelen én volledig ontzorgd te worden, dus dat hebben we gedaan. Zo hebben we afstemming gezocht met de hoofdconstructeur van Marks & Zimmermann om akkoord te krijgen op de nieuwe krachten die in de constructie zijn gekomen.

Het ontwerp- en offerteproces werden in een snelkookpan gestopt en medio januari lag er een plan en een offerte waar het Circuit ‘ja’ tegen kon zeggen.

De capaciteit van de montagedienst van Poly-Ned was op de korte termijn onvoldoende en daarom is de samenwerking gezocht met vaste partner APR Projects. De vakmensen van APR hebben vaker met technische textielweefsels gewerkt en APR heeft zich bewezen als een professionele en prettige partner.

Het doek, en dus ook de print, is door de firma Printable in 11 delen gemaakt. Zodoende kon het doek tussen de spanten van het tribunedak bevestigd worden. De uitdaging bij dit werk zat in het maken van de printpatronen. In nauwe samenwerking met het reclamebureau van Circuit Zandvoort is het ontwerp tot stand gekomen.

Om een strak en publieksveilig resultaat te krijgen hebben we er voor gekozen de doeken tussen de spanten te bevestigen aan een aluminium kederprofiel. Het doek is middels een kederpees in het profiel getrokken. Tegen de extra krachten op de dakspanten is het dak voorzien van extra stalen hulpconstructie en zijn de spanten na afloop afgelakt in de bijpassende blauwe Levi9 logo tint.

Het resultaat is een prachtige strakke hemel in de tribune én de complimenten van de klant die het resultaat boven verwachting vindt. Daar doen we het voor!