Energiezuinige luchthallen: het hele jaar door blijven sporten.

In Nederland kennen we de uitdaging van wisselvallig weer, maar voor sportliefhebbers hoeft dit geen obstakel te zijn. Onze luchthallen maken het mogelijk om het hele jaar door te sporten. Ongeacht de weersomstandigheden. Bovendien zijn onze luchthallen ontworpen met aandacht voor energiebesparing. ‘”Maar hoe duurzaam is een luchthal eigenlijk?” vraag je je misschien af.

Energiezuinig voor een groenere en milieubewuste wereld. We hebben de meest duurzame luchthal op de markt ontwikkeld. Door een lichtdoorlatend oppervlak is kunstlicht overdag overbodig en de zon zorgt voor de natuurlijke warmte. ’s Avonds schakelt de hal over op energiezuinige ledverlichting en efficiënte verwarming, aangedreven door aardgas, heet water uit stadsverwarming of hybride systemen. Daarnaast kan de luchthal overdag ook verwarmd worden. 

Gooische HC heeft deze hybride duurzame oplossing al omarmd: “Wij zitten in een gebied van Natuurmonumenten en die stelt eisen aan de uitstoot of neerslag van stikstof. Daarom is een oplossing gevonden in het elektrisch verwarmen van de luchthal,” legt Reyer van der Vught van hockeyclub Gooische uit.

De voordelen van een luchthal gaan verder dan duurzaamheid. Met een snel op te zetten structuur op vrijwel elke ondergrond, biedt het de perfecte oplossing voor het tekort aan sportruimte. Reyer van der Vught van Gooische HC deelt zijn enthousiasme: “De zaalcapaciteit is beperkt. Sporten die het hele jaar gebruik maken van een hal gaan logischerwijs ook nog eens voor. Die problemen zijn nu voorbij.”

Benieuwd naar wat een luchthal voor jouw sportvereniging kan betekenen? Lees meer over onze luchthallen of neem contact met ons op.