De vakbeurs Gevel 2016

De vakbeurs Gevel 2016

GEVEL is het belangrijkste vak evenement omtrent Geveltechnieken en –materialen voor architecten en bouwkundigen.

GEVEL 2016 vindt plaats van 27 t/m 29 januari in Ahoy Rotterdam.

Ook Poly-Ned heeft hier een eigen stand, hal D065. Wij nodigen u van harte uit om deze beurs te bezoeken!
Vraag gratis toegangskaart aan via office@polyned.nl

of bezoek de website gevel 2016

Een nieuwe trend is het aanbrengen van een vliesgevel, ook wel gordijngevel, glasgevel of textielgevel genoemd. Dit is een niet-dragende “tweede huid”of fassade van hoogwaardig (kunststof & metaal) gaasdoek (technisch textiel) en gaasweefsel of kabelweefsel. De ontwikkelingen op dit gebied zijn in volle gang. Deze hoogwaardige weefsels kunnen worden toegepast als permanente vliesgevel of dak, bij nieuwbouw maar ook bij gevelrenovatie.

Poly-Ned speelt hier als een van de eerste partijen op in. De engineering doen wij zelf of samen met adviesbureaus. In sommige gevallen wordt bijvoorbeeld ook een windtunneltest uitgevoerd.

Behalve dat vliesgevels vanwege hun vele mogelijkheden architectonisch interessant zijn en eenvoudigweg heel mooi zijn, biedt de toepassing van geveltextiel in een vliesgevel de volgende voordelen:

•Tweede huid, luchtspouw tussen doek en bestaande gevel en dus energiebesparend
•Verlengt de levensduur van de achterliggende gevel
•Voorkomt windstrijking- en waterinfiltratie in het gebouw
•Brandvertragende werking mogelijk
•Betere lichtinval / zonwering (ZTA getallen zijn bekend)

Verder op deze pagina vindt u voorbeelden van vliesgevels waarbij esthetische (ook organische en 3-d) vormgeving, lichttechnische, akoestische aspecten en ventilatie een rol gespeeld hebben. Doorvalbeveiliging, beweegbaarheid en brandwerendheid zijn bij diverse projecten van doorslaggevend belang geweest. Ook vindt u voorbeelden van vakkundig uitgevoerde renovaties. Bij elk project vindt u een beknopte omschrijving van zowel het object als het toegepaste materiaal.

Ons programma is te groot om volledig te beschrijven. Zoekt u een weefsel van kunststof of metaal dat hier niet wordt omschreven, neemt u dan contact met ons op voor een uitgebreide toelichting van onze mogelijkheden voor uw specifieke situatie. Hier vindt u een selectie van veel door Poly-Ned toegepaste textiel- en metaalweefsels.

Naast Gevels, onderscheidt Poly-Ned ook tennishallen, sporthallen, en multifunctionele en industriehallen.

Een luchthal of ballonhal is snel te plaatsen en even snel weer te demonteren. Het is een spant- en kolomvrije ruimte die ook geconditioneerd kan worden. De luchthal of opblaashal is uitermate geschikt voor activiteiten die niet het gehele jaar in de buitenlucht kunnen worden beoefend, zoals zwemmen, fietsen, schaatsen, voetballen, enzovoort. Een blaashal kan dienen als tijdelijke sporthal of kan worden gebruikt voor bijvoorbeeld uitzonderlijke opslag van goederen. Voorbeelden zijn het overdekken van tennisbanen, zwembaden, voetbalvelden, ijsbanen, enzovoort. Ook zijn er legio industriële overkappingstoepassingen denkbaar.

Poly-Ned levert een standaard programma voor verschillende toepassingen. Luchthallen kunnen echter ook per unieke situatie conform uw wensen worden vormgegeven. Hebt u interesse? Neem dan contact met ons op voor een uitgebreide toelichting van onze mogelijkheden voor uw opblaashal op maat. Poly-Ned maakte al voor honderden opdrachtgevers werkelijkheid van door hun gedroomde ”luchtkastelen”.