Geweven doek

Een plafond of wand kan worden vormgegeven met gespannen geweven textielweefsels of gaasdoek. Dit wordt ook wel spanplafond of spanwand genoemd. Technisch textiel heeft als voordeel dat het sterk is, veelal ‘warm’ oogt, akoestisch open is en dat het een heel ander aanzicht geeft dan een traditionele wand of een systeemplafond.

Een spanplafond of spanwand kan in één geheel worden aangebracht of modulair, zodat het uit verschillende segmenten of panelen bestaat.

Vele ontwerpen en vormen zijn mogelijk, zowel vlakke als gebogen oppervlakten kunnen worden gecreëerd.
Combinaties van bijvoorbeeld onbrandbaar geweven glasvezeldoek met (LED-) verlichting kunnen leiden tot spectaculaire effecten. Doorvalbeveiliging, verplaatsbaarheid, onbrandbaarheid en de mogelijkheid om sprinklersystemen toe te passen zijn andere voordelen van technisch textiel.

Akoestisch doek
Ook optimale akoestische oplossingen kunnen met geweven textieldoek. De mogelijkheden variëren van het onzichtbaar plaatsen van akoestisch absorberend materiaal achter een wand, tot het gebruik van gecapitonneerde wanden en plafonds die niet alleen de akoestiek verbeteren, maar de ruimte ook een bijzondere uitstraling geven. Akoestisch doek wordt in vele soorten gebouwen toegepast, van hotellobby’s en kantoren tot zwembaden – waarvan de akoestiek vaak spectaculair verbeterd kan worden.

Op deze pagina vindt u een aantal voorbeelden van projecten waarbij (organisch en 3D) design, akoestiek, ventilatie en verlichting een rol spelen. Bent u zelf bezig met een project waarin technisch textiel of akoestisch doek een rol zou kunnen spelen? Neem contact met ons op voor gratis advies. Wij bespreken graag alle (on)mogelijkheden met u.

Projecten