Over ons

Poly-Ned is actief in ”textiel-architectuur”: functioneel en esthetisch vormgeven met behulp van textiel- en metaalweefsel, eventueel voorzien van functionele en esthetische coatings en/of bedrukking.

Zoekt u een luchthal of blaashal? Poly-Ned levert de oplossing voor tal van activiteiten die onmogelijk in de buitenlucht plaats kunnen vinden. Ook voor een gevel, dak of (akoestisch) spanplafond (vormgegeven met gaasweefsel of textieldoek) – moet u bij Poly-Ned zijn. Zelfs een luchtkussendak is mogelijk!
Ook een renovatie van een bestaande gevel of plafond (ook systeemplafond) is relatief goedkoop en snel te realiseren met textiel- en metaalweefsel.

Een spankap, luifel of overkapping kan spectaculair worden vormgegeven met een membraan van Poly-Ned. Poly-Ned verwerkt ondermeer het Precontraint en Batyline programma van Ferrari.

Veel van de genoemde toepassingen kunnen permanent of tijdelijk worden vormgegeven. Combinaties met moderne (led)verlichtingstechnieken kunnen leiden tot spectaculaire effecten!

Voor bouw en industrie levert Poly-Ned doeken en constructies die brandwerend zijn. Industriële producten zijn bijvoorbeeld ondermeer antistatische overkappingen en drukregulerende membranen.

Een team van eigen specialisten voert vervolgens de assemblage & montage uit op locatie, waar ook ter wereld. Poly-Ned levert compleet geëngineerde oplossingen, vaak weer gebaseerd op nieuwe materialen volgens de laatste stand der techniek. Poly-Ned levert maatwerk, ieder product is uniek qua ontwerp en engineering.

Poly-Ned heeft een onderverdeling gemaakt in een aantal productgroepen. Deze productgroepen zijn: Luchthallen, Plafonds & Wanden, Gevels, Spankappen, Brandwerende Producten, Industrie, Specials en Statiefhallen & Tenten.

Poly-Ned en zijn medewerkers hebben 30 jaar ervaring met de eigen ontwikkeling & engineering, alsmede productie van industrieel textiel- en metaaldoek, gebaseerd op vele types weefsels (”vezels”), breisels uit aramides, kevlar, glas, polyester, koolstof, PE, PP en vele ferro/non-ferro metalen, etc. Men heeft daarnaast veel ervaring opgedaan met samengestelde/gewapende materialen in diverse combinaties weefsels/breisels met bijvoorbeeld epoxyharsen, pvc, pvdf, pvdc, ptfe, pu, etc. en metaalplaat of metaalnetting.

Poly-Ned heeft ruime expertise opgebouwd met brandwerend/vlamdovend glasvezeldoek en de verwerking daarvan in ondermeer brandwerende constructies. In dit verband wordt ondermeer samengewerkt met TNO/Effectis in Rijswijk.

Poly-Ned beschikt over eigen testfaciliteiten, waar diverse bestaande en nieuwe materialen worden getest en doorontwikkeld op relevante eigenschappen. Dit laatste wordt bijvoorbeeld ook gedaan in het kader van het kwaliteitsbeleid met het oog op controle van de gespecificeerde eigenschappen van materialen van leveranciers. Het kennisniveau op het gebied van vezelversterkte kunststoffen, in de breedste zin des woords, is zondermeer hoog te noemen.

Missie

Technologie evolueert voortdurend. Ook op het gebied van textielarchitectuur. Poly-Ned is een ambitieus bedrijf, met gedreven werknemers, dat 35 jaar aan ervaring graag verder uitbouwt. Nieuwe materialen, nieuwe technieken, Poly-Ned denkt in heldere betaalbare oplossingen en graag ‘out of the box’.

Innovatie staat bij Poly-Ned dan ook hoog in het vaandel. Maar Poly-Ned blijft daarbij wel met 2 benen aan de grond: Poly-Ned focust zich zowel op klantspecifieke ontwerpen als kostenbesparende (standaard) oplossingen. Ieder project is namelijk voor Poly-Ned uniek, en wordt van begin tot eind (van eerste ontwerp tot het spannen van het laatste kabeltje) in eigen beheer uitgevoerd.

Daarnaast streeft Poly-Ned een prettige werkaanpak na, waarbij klanten en medewerkers eerlijk en met respect worden behandeld.

Productieplein voor grote constructies, duurtesten en mock-ups

Voorbereiding van geveldoek in de productiehal