Tennisbaan overkapping

Het hele jaar door tennissen? Profiteer van onze tijdelijke  tennisbaan overkappingen.
Steeds meer tennisverenigingen kiezen ervoor om hun buitenbanen ’s winters te overkappen met een luchthal of blaashal. Op deze wijze verkrijgt men een tijdelijke sporthal ofwel tennishal, waarmee men niet afhankelijk is van de weersomstandigheden.

Voordelen tennisbaan overkapping

  • Interessante financiële haalbaarheid Polyned luchthal (tennishal) in vergelijking
    tot een vast gebouw;
  • Geen dure ‘winteruren’ elders inhuren;
  • Ook ’s winters een actief verenigingsleven;
  • Extra trainingsuren voor jeugd en competitie spelers;
  • Mogelijkheid tot het organiseren van winteractiviteiten zoals toernooien en wintercompetities;
  • Extra inkomsten, bij gebrek aan tennishallen in de omgeving;
  • In enkele uren is de Polyned luchthal (tennishal) weer te demonteren.

Winteroverkapping bewerkelijk?

Het plaatsen van een tennishal lijkt een hele stap voor een vereniging, in de praktijk valt dit echter mee. Vele tientallen verenigingen in binnen- en buitenland gingen u voor. Polyned neemt u bij dit proces aan de hand en helpt u bij het opzetten van een exploitatieberekening, het aanvragen van de bouwvergunning tot en met het begeleiden van het gehele bouwtraject.

Bij Polyned-luchthallen zijn een aantal aspecten van belang, namelijk: ondergrond, verlichting, aansluiting vast gebouw/object, de achterliggende techniek, jaarlijkse montage en demontage en de service en het onderhoud.

Naast de hieronder beschreven tennishallen, onderscheidt Polyned ook voetbalhallen, sporthallen, en multifunctionele en industriehallen. Deze zijn zowel te koop als te huur. Bekijk de verhuur mogelijkheden

Wilt u weten of een overkapping voor uw club uit kan?

Wij hebben inmiddels tientallen tennisbanen met succes overkapt. Wij weten wat er bij komt kijken én wat het oplevert. Wij helpen u graag bij dit traject. Neem contact voor een voorbeeld exploitatiebegroting

In 2016 zijn wij begonnen met de winteroverkapping en dit is een hele goede keuze gebleken. Onze leden zijn blij dat ze de hele winter bij ons door kunnen tennissen en de exploitatie kan gemakkelijk uit. Het monteren en demonteren uitgegroeid tot een jaarlijks gezellige happening waar onze leden graag bij helpen. De begeleiding van Polyned hierin is fantastisch.

Hendrik de Wit, TC Noord

Geschikt voor iedere ondergrond

De Polyned luchthal kan eenvoudig – op maat – over iedere ondergrond worden geplaatst, of dit nu kunstgras, hardcourt, gravel is.

Enkele voorbeelden:

Daglichtdoorlatend Oppervlak

Geen kunstlicht benodigd

Een van de grote voordelen van een Polyned-luchthal is dat deze beschikt over een groot daglichtdoorlatend oppervlak. U heeft overdag geen kunstlicht nodig – u kunt dus bijvoorbeeld heerlijk tennissen bij daglicht! Voor de avonduren wordt de Polyned-luchthal tegenwoordig uitgevoerd met energiezuinige LED-verlichting.

tennisbaan overkappen

En ’s avonds…
Energiezuinige Led Verlichting

Led Verlichting: Energie zuinige LED verlichting van 150W per Lamp, met een zeer hoge lichtopbrengst en uitstekende gelijkmatigheid.

tennisbaan overkapping

Zo werkt het

Een Polyned-luchthal ontstaat door onder een speciaal materiaal (de halhuid), dat rondom de tennisbaan wordt gefixeerd, lucht te blazen. Hiervoor wordt een ventilatorunit toegepast, eventueel inclusief verwarmingsyteem. De lichte overdruk die ontstaat door het inblazen van lucht, geeft de typische bolling aan een Polyned-luchthal. Daarnaast worden toegangsvoorzieningen geplaatst. Eenmalig worden in de omtrek van het te overkappen oppervlak, om de ca. 1,5 meter, ankers in de grond aangebracht. Deze ankers hebben voldoende houvast  om de krachten die in de hal optreden op te kunnen vangen. Het eenmalig aanbrengen van een verankeringssysteem vindt plaats net onder de toplaag van  de tennisbaan. Dit speciale verankeringsysteem is door Polyned ontwikkeld. Het eventueel naast de baan aanwezige hekwerk kan gewoon blijven bestaan; de schade aan de baan is minimaal. Een halhuid bestaat uit een roestvast of gegalvaniseerd stalen net, een isolerende laag en een speciaal gecoat polyesterweefsel dat de huid water- en winddicht maakt.

Ventilatoren

Iedere luchthal is uitgevoerd met een ventilator. Deze ventilator wordt eenmalig geplaatst door de monteurs van Polyned. Door de hoofdventilator wordt lucht onder de halhuid geblazen. Deze ventilator blijft in werking – ook als het staalkabelnet zijn ingebrachte vorm heeft aangenomen. In het geval van calamiteiten schakelt automatisch een separate noodventilator in. De druk in de hal wordt bij veel wind automatisch verhoogd. Verwarming van een luchthal kan plaatsvinden met behulp van een systeem gebaseerd op gas, heet water/stoom of elektriciteit. Deze unit is voorzien van een direct gestookte gasbrander voor de verwarming van de hal.

Luchtcirculatie

De ventilator is door middel van twee luchtkanalen met de hal verbonden. Het eerste kanaal blaast lucht in de hal. Het andere kanaal zuigt de lucht weer uit de hal. Deze retour-lucht gaat vervolgens langs een warmtewisselaar en wordt via het inblaaskanaal weer in de hal geblazen. Zo ontstaat een continue circulatie. De lekverliezen van de hal worden aangevuld met verse lucht van buiten. De luchtdruk in de hal is minimaal 25-40 mm/waterkolom. In geval van drukverlies door bijvoorbeeld stroomuitval slaat automatisch de nood-ventilator aan. De ventilatorunit kan ook buiten het aanwezige hekwerk worden geplaatst.

Ingang tennishal

Als hoofdingang wordt gebruik gemaakt van een geïntegreerde draaideur. In overleg met de opdrachtgever zijn vele configuraties mogelijk.

In geval van calamiteiten kan gebruik worden gemaakt van een nooddeur. Elke Polyned-luchthal is voorzien van 1 of meerdere nooddeuren. Het aantal is afhankelijk van het aantal personen dat maximaal aanwezig kan zijn in de luchthal.

(Jaarlijkse) Montage & Demontage overkapping

Bij een tennishal wordt bijvoorbeeld jaarlijks de halhuid uitgelegd en wordt het stalen net gemonteerd aan de verankering.  Dit vindt meestal plaats aan het einde van het zomerseizoen. In het voorjaar wordt de halhuid inclusief net weer gedemonteerd  en zodat men weer in de buitenlucht kan tennissen. Dit alles vindt plaats onder deskundige supervisie van een deskundige van Polyned. Zie onderstaande video

Projecten

Polyned heeft wereldwijd vele blaashallen voor tennisbanen geleverd. Hieronder vindt u enkele voorbeelden van gerealiseerde Polyned-luchthallen.

Vakkundig advies ?

Wilt u een vakkundig advies en een offerte op maat, of gewoon even van gedachten wisselen? Wij hebben inmiddels tientallen tennisbanen met succes overkapt en weten wat er bij komt kijken én wat het oplevert. Wij helpen u graag bij dit traject.

of bel +31 (0) 521 320240
of mail naar office@polyned.nl