De Polyned luchthal

Een luchthal, ook wel ballonhal, blaashal of opblaashal genoemd, biedt een perfecte oplossing voor activiteiten die niet het gehele jaar in de buitenlucht kunnen worden beoefend, zoals tennis, hockey, voetbal, fietsen, schaatsen, handbal, korfbal of zwemmen. Maar ook voor industriële toepassingen zoals tijdelijke opslag.

Met de komst van kunstgras en demontabele sportvloeren zijn deze hallen sinds kort niet alleen geliefd bij tennisverenigingen maar ook bij hockey-, voetbal- en multisportverenigingen. Bekende namen als AZ, Manchester City FC , Southampton FC en Ajax staan inmiddels op onze referentielijst.

Een tijdelijke sporthal nodig? Of een tijdelijke gymzaal? Een luchthal van Polyned kan goed gebruikt worden als demontabele sporthal. De blaashal kan dienen als tijdelijke sporthal tijdens de bouw van een nieuwe sporthal, of een perfecte oplossing zijn voor capaciteitsproblemen.

De luchthallen van Polyned

Al meer dan 50 jaar maken wij op onze eigen productielocatie in Steenwijk luchthallen op maat voor alle mogelijke toepassingen. Steeds vaker wordt voor deze toepassing gekozen omdat onze luchthallen snel te plaatsen zijn op nagenoeg elke ondergrond.

Door onze een eigen specialistische servicedienst met een 24-uurs service hoeft u zich geen zorgen over de staat van de luchthal. Ook bij de jaarlijkse montage en demontage van de luchthallen hoeft u zich nergens druk over te maken. Onze montagedienst neemt de leiding en samen met hulpkrachten van de vereniging wordt in enkele uren een hal op- en afgebouwd.

Luchthallen waar we trots op zijn

De voordelen op een rij

 • Wij ontwerpen, realiseren & plaatsen

 • Op maat gemaakt

 • Gecoat hoogwaardig textielweefsel

 • Voor alle weersomstandigheden

 • Duurzaam

 • Geschikt voor nagenoeg iedere ondergrond

 • Montage / Demontage in enkele uren

 • Begeleiding gehele traject

Blaashal skeeler Heerenveen

Skeelerhal Heerenveen

Blaashal didam

Sporthal Didam

Luchthal Adidas Micoach op Youtube!

Voetbalhal Ajax

Luchthal in eigen beheer

Polyned heeft door jarenlange ervaring alle facetten van dit type overkapping in eigen beheer: ontwerp, productie, montage en service. Een Polyned luchthal is een typisch Hollands product. Wij bieden u ondersteuning bij;

 • Het maken van het ontwerp
 • Het opzetten van een exploitatieberekening
 • Het aanvragen van de bouwvergunningen
 • Het begeleiden van het gehele bouwtraject

Wij adviseren u graag

Wilt u een vakkundig advies en een offerte op maat, of gewoon even van gedachten wisselen, aarzelt u dan niet en neem contact met ons op! Huurt u liever een sporthal? Dan kunnen wij u tevens adviseren over de verhuurmogelijkheden van onze luchthallen.

Welke sport beoefent u?

De Polyned luchthal: veilig en duurzaam.

Onze luchthal is de meest duurzame oplossing voor de binnensport. De luchthal van Polyned bestaat uit vier lagen, de halhuid (ook wel basislaag), de isolatielaag, de beschermlaag en het RVS kabelnet (ook wel constructielaag genoemd). De constructielaag zorgt voor optimale veiligheid en in combinatie met de basis-, isolatie- en beschermlaag van hoogwaardige kwaliteit wordt een lange levensduur gegarandeerd.

Wist u dat een luchthal van Polyned heel duurzaam is?

Duurzaam design
Luchthallen kunnen een minimum aan materiaal gebruiken om een grote ruimte te omsluiten. Door een 50% daglicht doorlatend dakvlak te creëren is overdag geen kunstlicht noodzakelijk en is er een natuurlijke verwarming door zonlicht mogelijk. Dit scheelt enorm in verbruik van zowel verwarming als verlichting.

Duurzaam bouwen
Het gebruik van membraan om grote vrije overspanningen te maken, vermindert het aantal ondersteunende staalconstructies dat nodig is. Dit maakt de constructie eenvoudiger, sneller en energiezuiniger dan een traditioneel ontwerp.

Duurzaam transport
Alle componenten zijn geprefabriceerd, compact en lichtgewicht. Dit resulteert in een aanzienlijke reductie op de transportenergie en transportkosten.

Duurzaam leven
Textiel kan extreem duurzaam zijn en een lange levensduur hebben van meer dan twintig jaar. Veel stoffen kunnen worden gerecycled en hergebruikt. Daarnaast maken we gebruik van hoogwaardige LED-verlichting met hoogfrequente voorschakelapparatuur en een intelligente driver voor optimale besparing en prestatie.

Ook zijn er opties tot efficiënte verwarming mogelijk. Zowel verwarming door gas, elektriciteit, heet water of hybride-systemen behoren tot de mogelijkheden. Meer weten? Neem contact met ons op.

Video’s

Wij adviseren u graag

Wilt u een vakkundig advies en een offerte op maat, of gewoon even van gedachten wisselen, aarzelt u dan niet en neem contact met ons op!