Gevels

Wie denkt aan een gevel of dak, denkt al snel aan harde materialen zoals baksteen, beton, metaal of kunststof beplating, natuursteen en glas. Er is echter veel meer mogelijk op dit gebied. Een nieuwe trend is het plaatsen van een textielgevel : een tweede huid of façade van hoogwaardig, gecoat kunststof en metaal gaasdoek en gaasweefsel of kabelweefsel.

Ook daken kunnen van weefsels worden gemaakt. En luchtkussendak bestaat uit een dubbele laag folie of gecoat weefsel. Deze worden aan elkaar gelast zodat een opblaasbaar kussen ontstaat. De lucht in het luchtkussendak zorgt niet alleen voor een goede isolatie, maar de gebruikte foliematerialen zijn vaak transparant of lichtdoorlatend zodat er een aangenaam, licht binnenklimaat ontstaat.

De flexibele materialen die Poly-Ned inzet voor de vliesgevels, maken deze ook nog eens uitermate geschikt voor gevelrenovatie. Doordat een vliesgevel geen dragende constructie hoeft te zijn (anders dan zijn eigen gewicht en de windkracht), is deze vaak eenvoudig te plaatsen. Een snelle plaatsing wordt ook mogelijk gemaakt doordat de materialen een groot oppervlak kunnen hebben, waardoor in één keer een groot deel van de gevel gerealiseerd kan worden.