Aluchthal

Exterieur Materialen

Ferrotex

Ferrotex is een ‘ijzersterk’ weefsel bestaande uit PVC-gecoate polyester- en metaaldraden.
Het is een sterk en vormvast. Tevens kan het worden verbonden met dichte membranen waarmee de status anti-vandalisme wordt verkregen. Nieuw is de combinatie met LED: LedTex. In combinatie met een non-woven Stamisol Color® materiaal (zie verder), is dit toepasbaar als ”permanente gevel”.

Stamisol FT 381 ®

Stamisol FT 381 ® is een hoogwaardig PVC-gecoat polyester open weefsel. Stamisol FT 381 ® is een merknaam van Ferarri S.A. Dit weefsel wordt voorgespannen tijdens het coaten. Hierdoor krijgt het perfecte mechanische eigenschappen en behoudt het zijn vorm tijdens het spannen direct op een gevel, ofwel op (modulair) vormgegeven panelen. In combinatie met een non-woven Stamisol Color® materiaal (zie verder), is dit toepasbaar als ‘’permanente gevel”.

Duurzaam
Budgetvriendelijk
Ideaal bij renovaties
Doorzicht
Bedrukbaar
Isolerend
UV-bestendig
Vormvast
Brandvertragend
Onderhoudarm
Recyclebaar
Vele kleuren
10 jr materiaalgarantie

Stamisol ® Color

Stamisol® Color is een ademend membraan dat direct op een gevelisolatie kan worden aangebracht ter bescherming en decoratie in kleur. Stamisol® Color is een damp-open, waterdicht materiaal bestaande uit een non-woven polyester-glas composiet gecoat met PA. Stamisol® Color kan eenvoudig worden verlijmd op vrijwel alle bouwmaterialen door exclusief gecertificeerde, specialisten van Poly-Ned. Het is bedrukbaar en het geeft een gevel, bijvoorbeeld in combinatie met Stamisol FT 381 ® of Ferrotex een eigentijdse uitstraling.

Dampopen
Regendicht
Ideaal bij renovaties
UV-bestendig
Bedrukbaar
Brandvertragend
40 kleuren
10 jr materiaalgarantie

Poly-Facade

Poly-Facade is een verzameling PTFE gecoate glasvezelweefsels, speciaal geschikt voor gevels en wanden. Poly-Facade staat garant voor een zeer lange levensduur en is dan ook uitermate geschikt voor (lichte) vliesgevels. Het heeft een zeer lage rek en is zeer goed toepasbaar op grote hoogtes. Ook bij renovaties is dit een prima toepasbaar materiaal.

Lange levensduur
Dampopen
Regendicht
Ideaal bij renovaties
UV-bestendig
Brandvertragend

Geweven en gespiraliseerde Metalen

Poly-Ned heeft veel ervaring in de assemblage / confectie en montage van vele soorten weefsels gebaseerd op diverse metalen. Elk materiaal vraagt een specifieke aanpak voor wat betreft de verwerking ervan. Hieronder vindt u enkele voorbeelden. Poly-Ned weet wat bij de vele weverijen en specifieke fabrieken mogelijk is. Daag Poly-Ned uit met uw wens!

Duurzaam
Onbrandbaar
Design vrijheid
Doorvalveilig
Vandalisme-bestendig
Vormvast

Precontraint® Color & Metallic

Precontraint® Color & Metallic is een hoogwaardig gesloten PVC-gecoat polyesterweefsel. Dit weefsel wordt ook voorgespannen tijdens het coaten. Hierdoor krijgt het perfecte mechanische eigenschappen en behoudt het zijn vorm. Dit materiaal kan als gespannen membraan worden toegepast voor bijvoorbeeld gevels, overkappingen, terrassen, podia, open luchttheaters, etc. De te verwachten levensduur in Europa is circa 15 tot 17 jaar.

Duurzaam
Vormvast
Isolerend
UV-bestendig
Bedrukbaar
Zeer sterk
Vormvast
Brandvertragend
Onderhoudsarm
Recyclebaar
3 standaard kleuren

Freeform ® Stretchdoek

De laatste tijd stijgt de vraag naar flexibel inzetbare overkappingen. Ook de vorm kan per locatie verschillen. Hiervoor heeft Poly-Ned de vertegenwoordiging gekregen van de firma Freeform ®. De kennis van Poly-Ned met het Nederlandse klimaat maakt de samenwerking vruchtbaar. Inmiddels zijn er vele vormen gerealiseerd met dit enorm mooie en hoogwaardige materiaal. Alle vormen ontstaan uit een vlak membraan. Let op: dit is toepasbaar voor tijdelijke overkappingen!

Vele kleuren
Bijzondere vormgeving
Vlamdovend
Vormvast
Robuust
Repareerbaar in Steenwijk
Hoge inscheurweerstand
Waterdicht

In onze documentatie vindt u meer informatie over materialen en bevestigingen.