Overijsselse Innovatieprijs voor Co-Creatie!

Vrijdagavond 18 juni jl. behaalden Harmen van der Tuin, beeldend Kunstenaar en Simon Visser, directeur Poly-Ned de eerste prijs tijdens de finale van de prijsvraag =MEER 2010 in de Spinnerij Oosterveld te Enschede! De opzet van de prijs is een ondernemer en een kunstenaar of creatieve professional samen een goed plan te laten bedenken voor een innovatief idee voor nieuw product/markt of inspirerende samenwerking. Dit team kan € 30.000 winnen voor de uitvoering van dit idee. =MEER is onderdeel van het Programma Cultuur & Economie van de provincie Overijssel en is het vervolg op de Pitch Ongezouten (2008 en 2009). Afgelopen vrijdag gingen vier koppels de strijd aan. Naast Harmen van der Tuin, beeldend kunstenaar en Simon Visser van Poly-Ned waren dit Nico Joosting Bunk, ArtNik en Erik Jan Post, Theaterschip Drost van Salland, Kim Snijders, DokH2O en Toos Elfrink, OOEI, Roy Wientjes, Wieman Special Products en Petra Groen, beeldend kunstenaar.

Winnende project

In het project Flaminco komen de artistieke vormgevingskwaliteit van Harmen van der Tuin samen met de innovatieve kwaliteit en unieke fabricagefaciliteiten van Poly-Ned. De inzet is het creëren van een nieuwe vorm, anders dan het bestaande, onderscheidend en onvoorspelbaar. Het plan leidt o.a. tot innovatie in het gebruik van materiaal en constructie.

Van der Tuin, bekend van o.a. het ontwerp van het Nederlands paviljoen op de wereldtentoonstelling in China (2006), ontwierp een innovatieve creatie voor regen- en zonneschermen. Het scherm heeft zowel in ingeklapte als uitgeklapte versie de vorm van een designbloem. Van der Tuin en Visser verwachten dat hun creatie een plek zal veroveren bij menig kunstlievend park of museumterras.

De jury bestond uit Carry Abbenhues (Gedeputeerde Economie, provincie Overijssel), Zeger Reyers (beeldend kunstenaar) en Petran Kockelkoren (filosoof en bijzonder hoogleraar Kunst en Technologie).

Partners

=MEER wordt georganiseerd door Kunstenlab, in samenwerking met Ongezouten, KIZ en De Launch.